Kärråsens Super Smilla efter SUJCH Kärråsens Äcko o undan J Kärråsens Ösa erhöll Exelent i unghundsklass under sommaren 2018 och är en vältypad tik med utmärkt hårlag.

Jaktligt kom hon lös några gånger valphösten 17 med 20-25 minutersdrev på både älg och rådjur. P g av min höftoperation och omoperation hösten 2018 kom hon inte lös över huvud taget. Men i år har jag jagat med henne och hon har gått stadigt framåt med som bäst 4-5 drev omkring timmen. Efter att ha varit mildväder i vecktal fick jag till en domare som kunde döma på helgen (19/1 arbetar i veckan) och givetvis fick vi kallgrade och barfrost och hon var sig inte alls lik. Dolade med upptaget på ett stött rå som drog rakt ut och hon bröt efter 12 min och åter i löpan. Ett riktigt bra upptag följde men inte heller detta ville vara med och leka utan drog rakt ut och hon bröt 1,4 km bort efter 33 minuter, och jag ville inte utsätta henne för mer tasslitage utan vi tog kväller.

Det ges kanske inte möjlighet till flera starter denna säsong.

 Så ser hon ut.

Smilla har haft en kull, Z-kullen  född  6/3 2020 e UJCH Gold Queens Back in Black och där jagas det utav attan hösten 2021.

Bl a har Zeb i Lesjöfors redan tagit 1+1 Rå och 1+2 Rå och exelent på utställning. Samt ytterligare en ett och blev därmed jaktchampion. Zvarten har kört två dubbeettor och Zailie lika så.