De fyra valparna efter Cettie, Puskas, Pelé, Pia och Petra har nu lämnat Kärråsen till förmån för Närke. Östergötland, Småland och Västerbotten.

Britt och jag önskar alla lycka till i sina nya hem.

 

Nu har Cettie valpat, och som vanligt några dagar för tidigt. Hon började flåsa i går morse och fick första valpen vid 8-tiden i dag 21/2. Det var överståndet på ett par timmar då hon fått fyra färgglada valpar, två hanar, de mörkaste och två tikar. Foto nedan.

Som nämts på startsidan var jag till Hjo den 22/12 och parade Cettie  e (Trippelch Marskärs Petit Conrad u Jch Kärråsens Offelia) med jaktchampion Kärråsens Doje (e Jch Mossdalens Esso u SUJCH Kärråsens Rippa). Det var premiär för Doje, men han skötte detta synnerligen rutinerat och de satt ihop i 40 minuter, så det finns hopp om valpar i slutet på februari. Någon kanske funderar på släktskap när man parar två st Kärråsare. I detta fallet är det 1,6 % (det anses OK upp till 6%) och det är inte vem som helst som står för dessa. Det är SUJCH Hjärtebos Brassil Jack (den i särklass bästa Petithanen vi haft i landet) som finns med på båda sidor i fjärde och femte led. Och det är minsann ingen belastning, tvärt om. Så jag har stor tro på detta och de kompltterar varandra väl. Cetties obändiga jaktlust parad med Dojes efterstävansvärda petitegenskaper, hans enastående hårlag parad med Cetties något frodigare. Färgglada vältypade valpar förväntas.

Kärråsens Doje Exelent på utställning.

 

SUJCH Kärråsens Cettie

Parningen

Bilderna nedan blir  avsvärt större med ett klick.

Puskas

Puskas

Pelé

Pelé

Pia

Pia

Petra

 Petra

Fyra färgglada valpar

Hos en välmående mamma

Kommentar
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)