Tre veckors bilder nedan

Så valpade Ösa den 22/3 och nedkom med tre välskapta valpar, en hane och två tikar. Hade trott på fler då jag tyckt hon varit rund men denna gång lurade hon mig.

Mor och barn befinner sig väl, se bilder nedan, tikarna till vänster o hanen till höger.

Så blev det hastigt och lustigt 21/1 en parningsresa till Hjo och Jaktchampion Kärråsens Doje med den löpande Ösa.  När hon nu är på väg in i 5-te vecken är hon synligt tjock, så det blir valpar.

Tidigare parningar med Doje och halvsystern Cettie har givit inte mindre än fem jaktchampions så förhoppningsvis borde även detta bli OK.  Doje ligger i den fantastika kombinationen Jch Mossdalens Esso och UJCH Kärråsens Rippa med inte mindre än fyra jaktchampions och en med en 1+2. Han är utomordentligt vältypad med exelent på utställning och med sanslöst bra päls.

 

Ösa har Exelent på utställning i ungdomen. Hon är tidigare ostartad på drevprov (men gjorde 30-40 min som ungtik) men har fått stå tillbaka för mina övriga hundar. Då hon för några år sedan blev penicllinbenhandlad för halsen kom hon otränad till start i januari. Det resulterade i 40 min och ett tredje pris. Hon har haft några kullar och genererat jaktchampions i dessa, den senaste S M deltagaren 2018, Svensk JCH Kärråsens Qrille med 1+1 rå. Han kvalificerade sig även 2019 från avd Mellan med 1+1 Rå och D-cert och belade på S M en hedersam andraplats med 1+1+3  Rå. Därmed kom han även med till Småhunds SM och blev där 5:a med 1+1 Rå av 12 hundar, 4 från varje ras av Drever, Beagle, Basset och Tax.

 Min tro och förhoppning är att de som individer kommer att komplettera varandra väl.

Tragiskt så fick hanen någon sorts åkomma efter en vecka och fick tas bort, men tikarna växer och frodas och är nu tre veckor och på benen.